Εταιρεια

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη όπου και έμαθα το επάγγελμα της επιπλοποιίας στο εργαστήριο του πατέρα μου , όπου και δούλεψα μέχρι την αναχώρησή μου στο Βέλγιο. Σπούδασα στο γαλλόφωνο πανεπιστήμιο αρχιτεκτονικής ISACFLa Cambre Architecture στις Βρυξέλλες , όπου και διακρίθηκα με το πρώτο βραβείο από την Federation du Brique Belge το 2006. Εργάστηκα σε μελετητικό γραφείο στις Βρυξέλλες μέχρι την επιστροφή μου στην Ελλάδα το 2009 όπου και ανέλαβα το οικογενειακό εργαστήριο επιπλοποιίας.

Ioannis Trigonis Woodworks

Δουλεύοντας αποκλειστικά το έπιπλο κατά παραγγελία, συνεργάστηκα με αρχιτέκτονες, μηχανικούς, διακοσμητές και συντηρητές έργων τέχνης σε οικιακά, εταιρικά και εκκλησιαστικά έργα.

 Παράλληλα, το 2014, εμφάνισα την πρώτη μου συλλογή από ξύλινες τσάντες παντρεύοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έπιπλο με τη μόδα.

Πάνω στα λεγόμενα του  Charles Eames, ότι «Οι λεπτομέρειες δεν είναι απλώς λεπτομέρειες. Αυτές είναι το αποτέλεσμα», εστιάζω τη δουλειά μου.  Από τις πρώτες αναζητήσεις στη σχολή μου στις Βρυξέλλες, μέχρι την καθημερινή μου εργασία πάνω στο έπιπλο, η λεπτομέρεια ήταν και είναι αναπόσπαστο μέρος της «πειθαρχίας» που απαιτείται στην υλοποίηση κάθε ιδέας. Το τελικό αποτέλεσμα ενός αντικειμένου καθορίζεται από την προσοχή που δίνεται στην επιλογή του κάθε στοιχείου του όπως και η αλληλοεπίδραση που έχουν όλες αυτές οι επιλογές μεταξύ τους. 

Μεταβείτε στο Eshop

 Η καλλιτεχνική αναζήτηση σε συνδυασμό με τις υπαρκτές και λειτουργικές ανάγκες των αντικειμένων, επίπλων ή κτηρίων, καθιστούν για μένα πηγή συναισθημάτων και πληρότητας όταν βρίσκεται η επιθυμητή ισορροπία. Το design είτε στο κτήριο, το έπιπλο ή το αξεσουάρ μόδας είναι αποτέλεσμα διαρκούς αναζήτησης και πάθους με αποτέλεσμα  να καταφέρεις να κάνεις την καθημερινή ζωή πιο όμορφη και πιο ποιοτική. 

Δείτε τα έπιπλα